A gyalogosvédelmi előírások és károsanyag-kibocsátási normák szorítójában vergődő autótervezőknek egyre nehezebb feladatuk van, ha igazán egyedi megjelenést szeretnének adni az autójuknak. Így nem meglepő, ha olyan aránylag biztonságos terepen próbálnak egyedit alkotni, mint a világítás. Pontosan így tesz a SEAT is a hivatalosan csak január 28-án bemutatkozó új Leon-nal is.

Csodalámpákkal jön az új SEAT 1

Pár képen már látszik, hogy a 2012-ben bemutatott harmadik generációs modellel megkezdett LED-esítést – ez volt az első modell, amely teljes LED-technológiás világítást kapott – szeretnék továbbvinni. Az új Leon elöl dinamikus fényszórók világítják majd meg az utat, míg hátul a két lámpa között az oldalakat összekötő vörös fénycsík található, melyeken induláskor üdvözlő fényjáték is megjelenik.

Természetesen az animált, futófényes irányjelző sem hiányozhat a sorból, ugyanúgy, mint a külső tükrök környékéről a földre világított, amúgy csekély használati értékkel bíró „Hola!” üdvözlőszöveg. Jutott még a sajtóanyag szerint a „vezetési élményt fokozó” hangulatvilágítás is az utastérbe. 

Az új, negyedik generációs SEAT Leon január 28-án mutatkozik majd be.