A 2016-2019-es időszakban mutatott teljesítménye alapján a Mercedes-Benz a világ leginnovatívabb autógyártója: erre a következtetésre jutott a németországi Center of Automotive Management (CAM) szervezet. Harmincegy prémium autógyártó több mint 1100, sorozatgyártásban megjelent újítását elemezték. Egy területet tudatosan kihagytak a vizsgálódásból: a dízelbotrány nyomán nem vették figyelembe a hagyományos hajtástechnológiákat érintő fejlesztéseket.

A Mercedes 180 innovációt vezetett be az elmúlt négy évben, ebből 77 abszolút világújdonságnak számít. Ezzel letarolta a mezőnyt: az Audi 42, a BMW 36 világelsőséget könyvelhetett el, a Tesla huszonhármat.

Két érdekes jelenségre hívja fel a tanulmány a figyelmet: egyrészt a legjobb 15 autógyártó között megjelent két kínai márka is, másrészt csupán négy márka tudta növelni innovatív teljesítményét; ugyanennyien visszaestek, öten pedig tartották a szintjüket.

Ezek a leginnovatívabb autómárkák 1

A lista legalján az Alpine (6 innováció, 0 világújdonság), a Karma (5, 0) és a McLaren (3 innováció, 1 világújdonság) áll.