A rendőrök fogtak el a két férfit Vámosszabadin, miután egy helyi polgárőr értesítette a vámosszabadi körzeti megbízottat 2019. december 24-én 9 óra körül arról, hogy – a zárva tartó – hulladékudvarban mozgást észleltek, valaki kutat a konténerekben.

Mint a rendőrség beszámolójából kiderül a pihenőidejét töltő rendőr szolgálatba helyezte magát, és a helyszínre sietett. A polgárőrök elmondták neki, hogy érkezésüket észlelve a hulladékudvarból egy férfi próbált meg elfutni egy közelben parkoló autóhoz, azonban megállították és visszatartották őt és a járművezetőt is a rendőr érkezéséig.

 A férfi a drótkerítést felhúzva jutott be a területre, ahol két táskába rakodta a lopott tárgyakat, majd azokat a kerítésen kívül hagyta menekülés közben.

Hamis rendszámú autó az év bűntényében 1Miután átvizsgálták a tolvajok autóját és egy műanyagzacskóban kábítószergyanús anyagot találtak, ami valószínűleg az is, aminek látszott, mivel később 31 éves écsi és a 26 éves győri lakosokon alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott. Ez talán magyarázatot ad arra, hogy miért gondolták, hogy megéri a kockázat, hogy hulladékot lopjanak.  

Azt is megállapították a rendőrök, hogy a kocsin lévő hatósági jelzést Németországban lopás miatt körözik és a rendszámtáblák nem annak a járműnek a hatósági jelzései, amivel az elkövetők közlekedtek.

Végül kábítószer birtoklása vétség, lopás vétség, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felülniük.