Elődjénél 60 mm-rel hosszabb, azaz kereken 495 centiméteres a Toyota Highlander negyedik generációja. Ez nem hangzik rosszul, de a teljes növekményt a csomagtartó javára ajánlotta fel a Toyota – magabiztos elismeréséül annak, hogy az utastérben eddig sem volt hiány férőhelyből. A csomagtartó tényleg tágas, és még tágasabb is lehet, mert a második üléssor 30 mm-rel messzebb tolható előre, mint eddig.

Ötméteres Toyota jöhet Európába 1
Ötméteres Toyota jöhet Európába 2

Ötméteres Toyota jöhet Európába

Ötméteres Toyota jöhet Európába 13
Ötméteres Toyota jöhet Európába 14
Ötméteres Toyota jöhet Európába 15
Ötméteres Toyota jöhet Európába 16
Ötméteres Toyota jöhet Európába 17
Ötméteres Toyota jöhet Európába 18
Ötméteres Toyota jöhet Európába 19
Ötméteres Toyota jöhet Európába 20
Ötméteres Toyota jöhet Európába 21
Ötméteres Toyota jöhet Európába 22
Fotó megosztása:

Az autó a TNGA-K padlólemezre épül, azaz a Camry és a RAV4 közvetlen rokona lesz. Ez a motorkínálatban is megnyilvánul: a 3,5 literes V6-os benzinmotor mellett megjelenik a modellben a 2,5 literes négyhengeresre épülő hibrid is. A 243 lóerős egység 25 százalékkal lesz takarékosabb (6,5 l/100 km), mint a közvetlen elődmodell 3,5 literes hibridje.

Ötméteres Toyota jöhet Európába 23

Fontos újdonság, hogy a hibrid modell mostantól akár elsőkerék-hajtással is elérhető – korábban csak AWD rendszer létezett. A hibrid egyébként elektromos összkerékhajtást kap, a benzinmotor kétféle (egyszerű, illetve nyomatékvektor-szabályozású) mechanikus rendszert kap.

Egyelőre nincsenek konkrét információk a Highlander európai piaci bevezetéséről, azonban úgy tudni, hivatalos – ha nem is nyilvános – források erősítették meg a modell érkezését.

Ötméteres Toyota jöhet Európába 24

Waze-integráció, Google Alexa, fedélzeti wifi, Android Auto és Apple Car Play is kerül az autóba – legalábbis Észak-Amerikában