2004-ben jutott eszébe Larry Page-nek, a Google társalapítójának az ötlet, hogy szükség lenne egy olyan térképre a világról, mely 360 fokos nézetet mutat. A Street View már 12 éve jelent meg és az autók, melyek folyamatosan járkálnak a világ különböző pontjain, már 10 millió mérföldet tettek meg. Ez több mint 16 millió kilométer. Ennyivel is többet ismerünk a világ tőlünk távolabb eső pontjairól.

A Google Street View szolgáltatása 2007. május 25-én indult Amerikában, Magyarországon pedig 2013. április 23-án lett elérhető. A Google Earth a Föld területének 36 millió négyzetmérföldes területét térképezte fel és tárta fel azokat a területeket, ahol a bolygó lakosságának 98%-a él.

És még mindig hatalmas területek maradtak ki, mint Afrika nagy része, Ázsia és Oroszország egyes területei, valamint Észak-Kanada és Dél-Amerika néhány része.

A Street View-t egyébként nem csak autókra szerelt kamerák készítik – melyből összerakják a 360 fokos nézetet -, hanem hatalmas hátizsákkal túrázó emberek is, de igénybe vették tevék és juhok segítségét is. Mert az autó sem jut el mindenhová.

A sötétkék színnel jelzett területek elérhetőek online barangolásokra:

16 millió kilométert mentek a Google autói 1