A WTCR első maláj versenyén aratott győzelem után a 8. helyen végzett Michelisz Norbert a második futamon. A Hyundai magyar versenyzője a tizedik helyről rajtolhatott, közvetlenül legközelebbi bajnoki riválisa, a hondás Esteban Guerrieri mögül.

Az argentin versenyző hátránya 27 pont volt Norbihoz képest, míg a másik bajnoki ellenfél, a 13. helyről rajtoló Yvan Müller 35 egységgel állt a magyar mögött a rajtot megelőzően. Mivel a futamgyőzelemért 25 pont jár, és két megmérettetés volt hátra az évadból, Norbinak elegendő volt a két pilóta előtt végezni, vagy közel maradni hozzájuk a leintéskor.

Nem sokkal a futam rajtja előtt leszakadt az ég, és ez hatalmas káoszt okozott a mezőnyben: Michelisz rengeteg pozíciót vesztett a rajt után, majd egy alkalommal a kavicságyba is lesodródott a slick első gumikkal felszerelt Hyundai volánjánál. A baleseteket szerencsére elkerülte, így a márkatárs Nicky Castburg kigyulladó autóját is.

Az újraindításnál Guerrieri a második, Michelisz a 13. helyről vághatott neki a maradék kilenc körnek, bő egy órás megszakítás után. A körözés a biztonsági autó mögött kezdődött ezúttal, majd nyolc körük maradt a pilótáknak a helyezések eldöntésére.

Dráma Malajziában, kigyulladt a Hyundai 1

Tassi Attila autóját is komoly károk érték – itt az első felfüggesztés egyik eredetileg egyenes darabját tartja

Guerrieri végül az utolsó körökre Tassi Attila miatt a pályára küldött biztonsági autó mögött megnyerte a futamot, és Müller is Norbi előtt, a hatodik helyen végzett. A francia azonban 33 pontos lemaradásba került, így matematikailag már ő sem esélyes a harmadik futamon a 2019-es bajnoki címre.

Norbi és Guerrieri között 10 pontra csökkent a különbség. A páros az első két helyről indul a harmadik futamon, a magyar versenyzőnek elég egy dobogó is a bajnoki címhez.