Az Autocar magazin úgy tudja, a Racing Point F1-es csapat tulajdonosa és annak fia, Lance Stroll Forma-1-es pilóta konzorciumot hozna létre, és azon keresztül megvásárolná az Aston Martint.

Mint ismeretes, a brit autógyártó ambiciózus tervei és dinamikus fejlődése ellenére komolyan veszteséges, az év harmadik negyedévében 13,5 millió fontos mínuszban voltak.

Ez alacsonyan tartja a vállalat részvényeinek az értékét, amelyek 2018-as bevezetésükhöz képest ma körülbelül eredeti áruk egyhatodát érik. Pontosan erre szeretne ráugrani Stroll. Alighanem ez az utolsó pillanat: amint megkezdődik a DBX (képünkön) forgalmazása, a cég rövid időn belül elkezdhet profitot termelni.

Az Aston Martin 36 százaléka egy kuvaiti befektető csoport tulajdonában van. Egy hasonló, de olasz cég birtokolja a cég 31 százalékát. A Daimleré 4 százalék, a többi magánemberek kezében van.

Stroll vagyona meghaladja a 2 milliárd angol fontot; a férfi olyan prémium divatmárkákban résztulajdonos, mint a Pierre Cardin, a Ralph Lauren vagy a Tommy Hilfiger. Emellett komoly gyűjtőnek számít ferraris körökben. 2018-ban megvette a Force India F1-es csapatot, és átkeresztelte Racing Pointra.

A vásárlásnak már a hírére is csaknem kétszeresére ugrott az Aston Martin részvények értéke a brit értéktőzsdén.