Fényes vagy matt? Elsősorban ezt kell eldöntenie annak, aki fölösleges hárommillió euróját a Bugatti Chiron valamelyik új különkiadására szeretné költeni. A mindössze húsz példányban készülő széria sportos tagja, a Noire Sportive (alább), illetve az elegáns Noire Élégance (fenti képünk) elsősorban abban különbözik egymástól, hogy a fényezetlen karbon karosszérialemezeket matt vagy magas fényű fedőréteggel borítják-e a gyárban.

A Bugatti La Voiture Noire által ihletett páros elegáns tagja egyedi kivitelű patkó-maszkot kap, amelyben ezüstből készült Bugatti embléma csillog. Újak a keréktárcsák, a féknyergek pedig feketék; a külső tükörházak matt alumínium borítást kapnak. A Chiron Noire Sportive megjelenését ezzel szemben a matt fekete uralja. Az ajtó mögötti C karaktervonal az Élégance alumínium ívével szemben itt fekete, akárcsak a kerekek és a hűtőrács.

Éjfekete különkiadásban a Bugatti Chiron 1

Bugatti Noire Sportive

A belső térben a Chiron Noire Élégance fekete bőrkárpitozással, valamint számos ponton megtalálható ’Noire’ felirattal folytatja a külső tematikát. A Sportive még egy adag feketeséget rátesz erre, minden kezelőszerv matt fekete.

Örömhír azoknak, akik a közelmúltban rendelést adtak le Chiron Sportra: mindössze 100 000 euró felárért módosíthatnak bármely ‘Noire’ kivitelre – ha addigra el nem fogy a húsz darab.

A leggyorsabb ügyfelek 2020 tavaszán vehetik át fekete Bugattijukat.