A WLTP norma szerint mért 666 helyett 778 kilométert tett meg tankolás nélkül egy hidrogén üzemű Hyundai Nexóval Bertrand Piccard francia ballonpilóta. A Solar Impulse alapítvány elnöke közúton tette meg ezt a tekintélyes távolságot, ráadásul útközben többször megállt, hogy utasokat vegyen fel: politikusokat, államfőket – pl. II. Albert monacói herceget – és a hidrogén ökoszisztémában érintett cégek vezetőit vitte magával.

Bertrand Piccard nem először vállalkozik környezetvédelmi vonatkozású extrém utazásra: annak idején először repülte körbe a földet héliummal töltött hőlégballonnal (Breitling Orbiter), illetve elsőként tette meg ugyanezt az expedíciót napelemről elektromos hajtott repülőgéppel (Solar Impulse.)

A 778 kilométeres út végén még nem volt száraz a H2-tartály: a fedélzeti számítógép szerint további 49 kilométert tudott volna megtenni az autó – az így kalkulált elméleti 827 kilométeres hatótávolság 24 százalékkal (!) több, mint a hivatalos gyári érték.

Az út során 404 600 liter levegőt szívott be, majd bocsátott ki megtisztítva az autó – ennyi levegő 23 napra elegendő egy felnőtt embernek. Egy hasonló teljesítményű, benzinmotoros autó ezen a távon 111,2 kg CO2-t bocsátott volna ki – ennyi üvegházhatást kiváltó gáztól kímélte meg a környezetet a Nexo (mínusz a hidrogén előállítása során kibocsátott szén-dioxid.)