A rendőrök november 14-én délután állampolgári bejelentés alapján szűrték ki a forgalomból azt az autóvezetőt, aki feltűnően bizonytalanul közlekedett Veszprém felé a 82-es számú főúton.

Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredményt mutatott, ezért vezetői engedélyét elvették, őt pedig további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd szabadon bocsátották.

Ugyanezen a napon, alig három órával később arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Nagyvázsony külterületén, a 77-es számú főúton egy autós árokba hajtott, zavart állapota miatt a segítségére siető személyek mentőt hívtak.

A veszprémi rendőrkapitányság helyszínre irányított járőrei megállapították, hogy a 48 éves veszprémi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt tőle kollégáik már bevonták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda ismét pozitív eredményt mutatott.

A jármű utasterének átvizsgálása során a járőrök a hátsó ülésen egy üres vodkásüveget találtak. A 48 éves férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt indult büntetőeljárás, a vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a rendőrök.