Az Audi 2018 elején, limitált példányszámban bocsátotta piacra a hátsókerék-hajtású Audi R8 V10 RWS modellt. A versenypályáról származó hajtáslánc olyan népszerűnek bizonyult, hogy jövőre sorozatgyártásba veszik.

Ínyenceknek egyszerűsítve 1
Ínyenceknek egyszerűsítve 2

Ínyenceknek egyszerűsítve

Ínyenceknek egyszerűsítve 12
Ínyenceknek egyszerűsítve 13
Ínyenceknek egyszerűsítve 14
Ínyenceknek egyszerűsítve 15
Ínyenceknek egyszerűsítve 16
Ínyenceknek egyszerűsítve 17
Ínyenceknek egyszerűsítve 18
Ínyenceknek egyszerűsítve 19
Ínyenceknek egyszerűsítve 20
Fotó megosztása:

Az autó kupé és spyder kivitelben egyaránt elérhető lesz. Hűtőmaszkja szélesebb és laposabb, a motorházfedél alatti légbeömlő nyílások a márka legújabb morcosítási hagyományait tükrözik.

Szélesebb légbeömlőket, első légterelőt kapott az autó, de a hátsó légkivezetés is szélesebb lett. A diffúzort magasabbra húzták. A motortérben új fedél alatt szörcsög a légszűrő – ez alapkivitelben műanyag, de felárért szénszálas panel is lehet.

Ínyenceknek egyszerűsítve 21

Az R8 jellegzetes, ajtók mögötti oldalsó aerodinamikai elemei speciális kialakítást kaptak: felül fényes feketék, alul viszont fényezettek. A vizuális opciók között szerepel a szénszálas csomag vagy a fekete Audi logó. Az utastérben bőr-Alcantara üléseket találunk, az utas előtt RWD felirat hirdeti, hogy nem átlagos R8-asban ülünk.

A V10-es szívómotor 540 lóerőt és 540 Nm-t ad le, a váltó hétfokozatú duplakuplungos, a differenciálmű zárható. A kupé 3,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 320 km/óra; a Spyder azonos értékei 3,8, illetve 318.

Ínyenceknek egyszerűsítve 22

Az ESP-t úgy hangolták, hogy  Sport üzemmódban kismértékben engedi farolni az autót; persze így hamar elhasználódnak a 295/35 R19-es hátsó abroncsok.

Az autó tömegének 60 százaléka jut a hátsó tengelyre. Az összkerékhajtás elhagyásával mintegy 65 kilót spóroltak meg a mérnökök, a kupé így üresen 1595 kilót nyom, a Spyder pont egy mázsával nehezebb (de 55 kilóval könnyebb, mint Quattróként).

Ínyenceknek egyszerűsítve 23