Tovább fogja bővíteni a Gazoo Racing által kezelésbe vett modellek kínálatát a Toyota. A Yaris mellett a Corolla is esélyes az átlényegülésre.

Mindezt a hibrid technológia teszi lehetővé, ha nem is közvetlenül: amint Matt Harison európai alelnök brit újságíróknak elmagyarázta, a benzin-elektromos modellek kedvező CO2-kibocsátása a szokásosnál nagyobb játékteret hagy a márka számára ahhoz, hogy nagyteljesítményű modellekkel (ld. Supra) játszadozzon.

Ez azt jelenti, hogy nem kell megszakadnia a sportos Yarisok sorozatának: az első generációban 100, a másodikban 130, a harmadikban már 214 lóerős tüzes kis golyó után aligha emelkedik hasonló mértékben a negyedik széria teljesítménye, elképzelhető viszont, hogy ezúttal hibrid modell lesz a csúcsverzió. A C-HR fedélzetén már elérhető a Toyota kétliteres, 184 lóerős hibridje, aligha okozna problémát ezzel elérni a 200 vagy akár annál is több lóerőt. Kérdés persze, hogy a nagyobb blokk elfér-e az alapértelmezésben 1,5 literes erőforrás helyén.

Ez az egész nem volna több spekulációnál, de Harrison reménykeltően nyilatkozott angol újságíróknak: „vannak presztízsnövelő elképzeléseik a [Yarisszal] pár hónapon belül már konkrétumokkal is tudunk szolgálni”.

Egyébként már korábban is voltak egy sportos Yaris érkezésére utaló jelek: az új generáció prototípusát pár hónapja a Nürburgringen fotózták le, a Gazoo Racing jellegzetes háromszínű álcafóliájában.