A várakozások szerint a jövő hét végén, Tokióban debütál a Toyota Yaris új generációja.

Ami a dizájnt illeti, egyfelől hatalmas a változás – látványos az L-alakú LED-es nappali fény, a fényszóró pedig ugyanazt a háromlencsés kialakítást kapta, mint amit a Lexustól ismerhetünk –, másfelől viszont egyértelműen evolúciós folyamat eredménye a formaterv, jól felismerhetően Yaris áll előttünk.

Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 1
Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 2

Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris!

Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 7
Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 8
Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 9
Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 10
Fotó megosztása:

Hátul egészen más a helyzet. A far teljes szélességében fénycsík húzódik, amelyet a szélvédő alatti üveg vagy műanyag panel peremén helyeztek el. Ez az áttetsző betét  a diffúzorra rímel, fekete tónusában pedig a kontrasztos tetőlemezzel is kapcsolatot teremt. Egyszerre elegáns és sportos a megoldás.

A mart alufelnik ugyanezt a majdnem prémium hatást erősítik, bár gyanús, hogy az alapmodell nem ezeken a keréktárcsákon kerül majd utcára.Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezelőfelületről csak korábbi információkra támaszkodva tudunk nyilatkozni: fejlett head-up display, nagy érintőképernyő, modern multimédia várható (mint manapság mindenben.)

A vadonatúj padlólemezre épülő modell műszaki adatairól csak találgathatunk – bizonyosan lesz megint hibrid verzió, a C-HR példájából kiindulva akár két teljesítményszinten is, és nem lepődnénk meg, ha villanyautóként is kapható lenne. Benzinmotorból három várható, piactól és kiviteltől függően: az 1,0 és 1,3 literes benzinesek a normál, az 1,5 literes a GR Sport verzióban dolgozhat majd. Egyelőre nem tudjuk, a brutális GRMN verzió visszatér-e a kínálatba.

Őrült jól fog kinézni a vadonatúj Toyota Yaris! 12