Kedden, a tajvani Nanfangao kikötőjében egészen szörnyű látványnak lehettek néhányan szemtanúi. A világ második egyívű, kábelekkel rögzített hídja omlott össze. Hogy mi okozhatta a híd összeomlását, azt egyelőre csak találgatják. Annyi biztos, hogy nagyjából húsz ember sérült meg az eset kapcsán és három halászhajó tört össze.

A felvételeken látható, hogy egy tartálykocsi megy át épp a hídon, amikor elkezd összeomlani a szerkezet. Nem valószínű, hogy épp ez a terhelés váltotta ki a katasztrófát, hiszen naponta többször is megesik, hogy kamion halad át rajta. Az eset után mentők százai vonultak ki és darukkal, kotrógéppel és más eszközökkel siettek a helyszínre, hogy a törmelékek alól kimentsék az embereket.

A 140 méter hosszúságú és 18 méter magas híd nagyjából 9:30-kor omlott össze. Egyesek szerint köze lehet ennek a hétfőn pusztító Mitag tájfunhoz, mely Tajvan északi részét sújtotta. A tájfun miatt 150 járatot töröltek, 66 ezer otthon maradt áram nélkül, egy tucat ember megsérült és a hírek szerint a 162 km/órás szél meggyengíthette a híd szerkezetét.