A vádirat szerint a két vádlott 2017. december 29. napján szórakozott Orosházán egy helybeli presszóban. A vádlottakhoz az este folyamán négyen is csatlakoztak, valamennyien szeszes italt fogyasztva.

A gépkocsi tulajdonosa az éjszaka folyamán több alkalommal is helybeni közlekedés céljából átadta a vezetést annak a nőnek, aki ittas állapotban volt, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A társaság végül Székkutasra indult.

Az autóban az azt szabálytalanul vezetőn kívül öt utas is tartózkodott, így a hátul ülők biztonsági övvel sem voltak bekötve. Már másnap, éjfélt röviddel követően Székkutasról visszaindultak Orosháza irányába, amikor is a gépkocsi tulajdonosa a vezetést egy másik társának adta át, aki szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Röviddel azután, hogy visszaindultak, egy balra ívelő kanyarban az autó 170 km/h-s sebességgel kisodródott, és a tetején átpördülve egy vizesárokba csapódott. Az adott útszakaszon a megengedett maximális sebesség 90 km/h volt.

A baleset következtében a jármű utasai a gépkocsiból kizuhantak. Az utasok közül ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg ketten nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező – súlyos mozgásszervi és neurológiai panaszokat okozó – sérüléseket szenvedtek.

A Szegedi Járási Ügyészség a gépkocsi tulajdonosát járművezetés tiltott átengedésének vétségével, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező járművezetés tiltott átengedésének bűntettével, míg a közúti balesetet okozó férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.