A napokban bemutatott TNGA-B padlólemez az új generációs Corolla, Camry és RAV4 típusoknál megismert erényeket hozza el a városi méretosztályba.

A mélyebb tömegközéppont, a merevebb vázszerkezet, a minden paraméterében módosítható, moduláris platform jobb helykihasználást, stabilabb útfekvést és természetesen fokozott biztonságot nyújt. Az első típus, amely élvezheti ezeket az előnyöket, minden bizonnyal a jövőre érkező, ötödik generációs Yaris lesz.

Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 1
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 2

Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris

Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris

Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 11
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 12
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 13
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 14
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 15
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 16
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 17
Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 18
Fotó megosztása:

A kémfotókon nehéz azonosítani az új szériát, ugyanakkor tudjuk, hogy a mellékelt képen már a következő kiadás hibrid verziójának prototípusa látható, amint a Nürburgringen rója tesztköreit. Logikus döntés volna a Toyota részéről, hogy a Yarisnál is alkalmazza a Corollánál bevezetett, kétlépcsős hibrid ajánlatot – még logikusabb volna, ha a nagyobb teljesítményű hajtáslánccal egyben a sportverzió iránti igényt is kielégítené (a jelenlegi Yaris GRMN túlságosan extrém, 212 lóerős teljesítményével csaknem kétszer olyan erős, mint a második legizmosabb Yaris, a 112 lóerős 1,5-ös.)

Tágasabb, sportosabb, hibridebb lesz az új Toyota Yaris 19

A nagy kérdés, hogy készül-e tisztán elektromos változat a Yarisból. Mivel a Toyota öt éven belül tíz villanyautót kíván piacra dobni, valószínűleg igen, a C-HR után a városi ferdehátú kaphatja meg az emissziómentes, akkumulátoros hajtást.