Másfél évtizede nincs, és a Toyota szándéka szerint a jövőben sem készül összkerékhajtású verzió a Hiace furgonból. Az ausztrál Bus4x4 vállalkozás ezért gondolt egyet, és az idén tavasszal megújult modell elődjéből, a motorját még az első ülésekkel egy vonalban, az első tengely fölött-mögött hordó, rém kocka-forma H200-asból készített egy AWD változatot.

Ez a furgon valójában egy terepjáró 1

Az alapot egy 2013-as Hiace adta, ezért ilyen kopott a műszerfal. Az összkerékhajtás kapcsolótáblája jól látható.

A mechanikát – a komplett összkerékhajtást, a zárható hátsó diffit és a részlegesen önzáró elsőt – az Európában is ismert Land Cruiser Pradóból műtötték át a Hiace alá. A hasmagasságot 110 mm-rel emelték meg, aztán gallytörőrácsot és sznorkelt szereltek rá, és már készen is volt a megállíthatatlan kisáruszállító.

Kivéve, hogy ők nem fuvarozásra, hanem kempingezésre szánták alkotásukat. Ezért be is rendezték, méghozzá igen ötletesen: alaphelyzetben nincs ágy a kocsiban, így igazán tágas a konyha és az ülősarok. Ha aludni szeretnénk, fel kell nyitni a hátfalat, és felcsíptetni rá egy belső sátrat, amiben aztán már urasan elférhetünk másodmagunkkal.