Az idei évtől az M3-as autópályán közlekedők Budapest centrum irányából a 19-es kilométerszelvénynél épült új csomóponton át (nyitóképünkön), valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni a Hungaroringet. Az M3-as autópályán a Nyíregyháza felől érkezők szintén használhatják majd az új csomópontot a főbejárat megközelítéséhez. Fontos tudnivaló, hogy az M3-as autópálya a 10-es kilométerszelvénytől csak útdíj megfizetése ellenében vehető igénybe.

A VIP vendégek és a szerződött taxitársaság részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán az M0-s autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13–18-as kilométerszelvény) a leállósávon külön ideiglenes forgalmi sávot alakítanak ki. Fontos, hogy ezen a sávon csak ők és természetesen a megkülönböztető jelzést használó járművek közelíthetik meg a versenypályát.

Budapest déli irányából (Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől) az elmúlt évekhez hasonlóan az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös autópálya felől érkezők az M0-s autóút 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végighaladva az M3-as autópálya mogyoródi, valamint az új 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a versenypályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve változtatható jelzésképű táblák fogják jelezni. Fontos tudni, hogy az M31-es autópálya irányából érkezők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.

A verseny befejezését követően a 19-es kilométerszelvénynél épült új csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja.