Folytatja 48V-os technológiája elterjesztését az Audi. Ezúttal a Q7 került sorra: aktív elektromechanikus kanyarstabilizátorok, adaptív vagy sportos hangolású (ugyanúgy állítható magasságú, de 15 mm-rel ültetett) légrugózás mellett minden modellvariáns megkapja a fogyasztást akár 0,7 literrel csökkentő mild hibrid technológiát, amelynek generátor villanymotorja egyszerre pótolja az indítómotort és gondoskodik a fékenergia-visszanyerésről; a visszatáplált elektromos energiát lítiumion akkumulátorban tárolja. Az autó 55-160 km/óra között képes leállítani a benzinmotort és kigurulni, a start-stop funkció 22 km/óráig terjed (minderről az SQ8 TDI modell kapcsán már írtunk.)

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 1
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 2

Teljeskörűen megújult az Audi Q7

Teljeskörűen megújult az Audi Q7

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 21
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 22
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 23
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 24
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 25
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 26
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 27
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 28
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 29
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 30
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 31
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 32
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 33
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 34
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 35
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 36
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 37
Teljeskörűen megújult az Audi Q7 38
Fotó megosztása:

A bevezetéskor rendelkezésre álló két dízelmotor mellé később egy benzines, valamint egy plug-in hibrid is csatlakozik.

Szintén újdonság az összkerék-kormányzás, amely kis sebességnél legfeljebb 5°-kal összeforgatja, nagy tempónál egy irányba kanyarítja a négy kereket.

A megújult Q7 könnyen felismerhető a hűtőmaszk függőleges rácsozásáról, a két részre osztott szélső légbeömlőkről, vagy az opciós Mátrix LED fényszóróról. Hátul krómsáv köti össze a lámpatesteket. Ha van nálunk colstok, gyorsan rájövünk, hogy megújult orra miatt 11 mm-rel hosszabb, 5063 mm-es lett az autó; szélessége 1970, magassága 1741 mm (ebben már az antenna is benne van.)

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 39

A csomagtartó az ötszemélyes kivitelen 865/2050 literes, ajtaja minden esetben motorosan nyílik. A harmadik sori, motorosan felnyitható és elsüllyeszthető üléspár opciós; ha megrendeljük, külön-külön tologatható és dönthető második sori üléseket is kapunk.

Az infotainment terén újdonság az Amazon Alexa asszisztens integrációja, valamint a V2X (jármű és infrastruktúra közötti) kommunikációs rendszer, amely egyre több európai városban képes például tájékoztatni a sofőrt arról, hogy mikor vált zöldre a következő lámpa.

Szintén újonnan bevezetett funkció a vészhelyzeti segédprogram: amennyiben a sofőr nem vezeti aktívan az autót, a berendezés feltételezi, hogy rosszul lett, ezért leállítja a járművet, és hívja a mentőszolgálatot.

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 40

Ha videón is megnéznéd a megújult Audi Q7-est, kattints ide.