Folytatja 48V-os technológiája elterjesztését az Audi. Ezúttal a Q7 került sorra: aktív elektromechanikus kanyarstabilizátorok, adaptív vagy sportos hangolású (ugyanúgy állítható magasságú, de 15 mm-rel ültetett) légrugózás mellett minden modellvariáns megkapja a fogyasztást akár 0,7 literrel csökkentő mild hibrid technológiát, amelynek generátor villanymotorja egyszerre pótolja az indítómotort és gondoskodik a fékenergia-visszanyerésről; a visszatáplált elektromos energiát lítiumion akkumulátorban tárolja. Az autó 55-160 km/óra között képes leállítani a benzinmotort és kigurulni, a start-stop funkció 22 km/óráig terjed (minderről az SQ8 TDI modell kapcsán már írtunk.)

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 1

A bevezetéskor rendelkezésre álló két dízelmotor mellé később egy benzines, valamint egy plug-in hibrid is csatlakozik.

Szintén újdonság az összkerék-kormányzás, amely kis sebességnél legfeljebb 5°-kal összeforgatja, nagy tempónál egy irányba kanyarítja a négy kereket.

A megújult Q7 könnyen felismerhető a hűtőmaszk függőleges rácsozásáról, a két részre osztott szélső légbeömlőkről, vagy az opciós Mátrix LED fényszóróról. Hátul krómsáv köti össze a lámpatesteket. Ha van nálunk colstok, gyorsan rájövünk, hogy megújult orra miatt 11 mm-rel hosszabb, 5063 mm-es lett az autó; szélessége 1970, magassága 1741 mm (ebben már az antenna is benne van.)

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 39

A csomagtartó az ötszemélyes kivitelen 865/2050 literes, ajtaja minden esetben motorosan nyílik. A harmadik sori, motorosan felnyitható és elsüllyeszthető üléspár opciós; ha megrendeljük, külön-külön tologatható és dönthető második sori üléseket is kapunk.

Az infotainment terén újdonság az Amazon Alexa asszisztens integrációja, valamint a V2X (jármű és infrastruktúra közötti) kommunikációs rendszer, amely egyre több európai városban képes például tájékoztatni a sofőrt arról, hogy mikor vált zöldre a következő lámpa.

Szintén újonnan bevezetett funkció a vészhelyzeti segédprogram: amennyiben a sofőr nem vezeti aktívan az autót, a berendezés feltételezi, hogy rosszul lett, ezért leállítja a járművet, és hívja a mentőszolgálatot.

Teljeskörűen megújult az Audi Q7 40

Ha videón is megnéznéd a megújult Audi Q7-est, kattints ide.