Megújult a legkisebb BMW kombi 1
Megújult a legkisebb BMW kombi 85

A padló opcióként ötletes csúszásgátló betétekkel is kérhető, ami újdonság a kategóriában. Ezek alaphelyzetben a padló szintje alá simulnak, és csak a csomagtérajtó lezárásakor emelkednek ki.

Megújult a legkisebb BMW kombi 86

Az orrkialakítás a szedánnál megismert sémát követi. A dupla fényszóró minden esetben LED-es, felárért adaptív, illetve lézeres kivitelben is rendelhető.

Megújult a legkisebb BMW kombi 87

Alapfelszerelés a tetősín, valamint a B- és C-oszlopok alumínium díszítése; illetve az oldalablakok alumínium szegélye.

Megújult a legkisebb BMW kombi 88

Hátul alapértelmezett a LED-es zárófény, a tetőspoiler és a dupla kipufogó.

Megújult a legkisebb BMW kombi 89

Az utastér szintén a szedán normáját követi. Új rajzolatú multifunkciós, ujjtámaszos bőrkormány, vízszintes tájolású műszerfal várja a vezetőt.

Megújult a legkisebb BMW kombi 90

Az elődmodellnél tágasabb a váll- és fejtér, hátul nőtt a lábtér és könnyebb a be- és kiszállás. Hátra befér három gyermekülés, bár csak két Isofix aljzat van.

Megújult a legkisebb BMW kombi 91

Alapfelszerelés a motoros csomagtérajtó-mozgatás, valamint a külön nyitható hátsó szélvédő; utóbbi esetében a nyílás 20 mm-rel szélesebb, mint korábban. A kéz nélküli csomagtérajtó-nyitás feláras opció.

bmw-3-touring-01

A csomagtartó 112 mm-rel szélesebb, nyílása 30 mm-rel magasabb és 125 mm-rel szélesebb, a perem 616 mm-re süllyedt, és kisebb a szintkülönbség a perem és a padló között (35 helyett 8 mm). A motorosan elrejthető és kihúzható vonóhorog opciós.

Megújult a legkisebb BMW kombi 93

Maga a csomagtartó kereken 500 literes – az előző kombi 495 litert tudott, az új generációs szedán csomagtere 480 literes. A 40:20:40 arányban osztott támlákat ledöntve 1510 literes üreget kapunk; itt 10 literrel nőtt az új generációs kombi a régihez képest. A támlák a csomagtér jobb oldaláról, gombnyomással oldhatók.

bmw-3-touring-02

A csomagtartó roló, illetve a határoló háló használaton kívül elfér egy, a padló alatt kialakított üregben.

Megújult a legkisebb BMW kombi 85

A padló opcióként ötletes csúszásgátló betétekkel is kérhető, ami újdonság a kategóriában. Ezek alaphelyzetben a padló szintje alá simulnak, és csak a csomagtérajtó lezárásakor emelkednek ki.

bmw-3-touring-03

Megújult a legkisebb BMW kombi 97

A BMW 3 Touring bevezetésekor háromféle motorral lesz kapható, hat különböző konfigurációban. A kisebbik dízel az egyetlen, amely kézi váltóval kapható; a nagy dízelmotor nem rendelhető hátsókerék-hajtással. Később érkezik a 374 lóerős M340i xDrive, a 150 lóerős 318d, illetve 2020-ban jön egy plug-in hibrid verzió.

Megújult a legkisebb BMW kombi 98

Az új generációs BMW 3 szedánról szerzett első benyomásainkról itt olvashatsz, alapos tesztért kattints ide.