Mindössze tizenöt példányban, teljes egészében kézi munkával építik meg újra a Jaguar legújabb szuperszedánját, a 600 lóerős XE SV Project 8-ast.

A név ismerős lehet: másfél éve az autó egy vadabb kiadása rekordot futott a Nürburgringen. A szériamodellből mindössze 300 darabot készített a gyár, most viszont folytatják a projektet.

Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán 1
Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán 2

Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán

Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán

Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán 6
Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán 7
Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán 8
Fotó megosztása:

A 300-ról 15 darabra csökkentett darabszám arra engedne következtetni, hogy az új kiadás még brutálisabb, ám pont ellenkezőleg: hétköznapi használatra sokkal alkalmasabb lesz, köszönhetően a gigantikus hátsó légterelő helyére kerülő diszkrét kacsafaroknak.

A motorteljesítmény és a menetdinamika nem változott: a kompresszoros V8-as 600 lóerőt ad le, az autó ugyanúgy 3,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára, mint eddig. A végsebességet viszont 320-ról visszavették 300 km/órára, nyilván a módosított aerodinamika miatt.

Civilizált külsőt kap a legdurvább Jaguar szedán 9

Az autó négyféle árnyalatban készül, a képen látható kék mellett szürke, brit versenyzöld, valamint narancssárga színben kínálják. Az ár egyelőre nem publikus, viszont tudd, hogy akkor sincs minden veszve, ha lemaradsz az autóról: az eredeti, 322 km/órás, elöl-hátul állítható aerodinamikai elemekkel szerelt Jaguar XE SV Project 8-ből maradt még néhány példány, négyüléses vagy kétszemélyes versenykivitelben. Induló áruk 150 ezer angol font, azaz 54,5 millió Ft.