Az áprilisban bemutatott lépcsőshátú sportmodell után a kombi kivitel is megkapta a kétliteres, 306 lóerős turbómotort, meg mindent, ami azzal együtt jár.

Akár 19 colos kerekek, fekete dekorelemekben bővelkedő Night csomag, vagy az eleve harsány optikát optimalizált légterelőkkel tovább vadító aerodinamikai pakk is rendelhető az AMG CLA 35 Shooting Brake modellhez.

Ahogy a kupénál, itt is elérhető a műszerfali programok között a szupersport beállítás, ami központi fordulatszámmérővel, oszlopgrafikás, háromdimenziós kísérő információkkal, valamint a gyorsulási értékeket, a motor- és váltóolaj hőmérsékletét, illetve a pillanatnyi teljesítmény- és nyomatékadatokat megjelenítő menükkel szórakoztatja a pilótát.

Sportkombival erősít a Mercedes 2

A lényeg persze itt is a változó szelepvezérléses, speciális hengerkialakítású motor (306 LE, 400 Nm), a hosszú kapcsolódó, hétfokozatú DSG váltó, a hajtás 0-50 százalékát a hátsó tengelyre átcsoportosító 4Matic rendszer, az adaptív futómű, a többprogramos menetdinamikai szabályozás, és persze a belső hűtésű fékek. A kormány rásegítése és hangolása támogatja a dinamikus vezetést, a fedélzeti infotainment rendszer pályanaphoz ideális adatrögzítő funkciót kapott.

A Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake 4,9 mp alatt gyorsul 100 km/órára, pontosan ugyanúgy, mint a négyajtós verzió. A végsebesség nem kiiktatható 250 km/óra.

Videók

a videó a hirdetés után indul