Egyetlen része sincs az országnak, ahova ne adott volna ki legalább egyfajta figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Felhőszakadásra Budapestet és Pest megyét, Baranyát, valamint a teljes Alföldet figyelmeztették. Itt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

A netre felkerült videók szerint hullott is, hömpölyög a víz Budapest útjain.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hirtelen lezúduló sok esővíz és erős széllökések miatt kidőlt fák, elakadt autók és vízzel teli pincék adták a legtöbb munkát a fővárosi hivatásos tűzoltóknak.

A IX. kerületben az Illatos úton a vasúti felüljáró alatt a nagy vízben két autó elakadt, a fővárosi hivatásos tűzoltók kézi erővel kiszabadították. A X. kerületben a Kőrösi Csoma Sándor úton egy fa borult az úttestre, amit az egységek eltávolítottak. A XV. kerületben is több helyen kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk, a Zsókavár utcában egy kazánház telt meg vízzel, a Nádastó utcában egy tizenöt méter magas fa épületre dőlt.

A Pestújhelyi téren villanyoszlopra dőlt fa eltávolításában kellett segíteni a fővárosi hivatásos egységeknek. A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Mindenhol embert próbáló a közlekedés.

a videó a hirdetés után indul

A BKK járatai már több helyen is leálltak a nagy mennyiségű csapadék miatt.

A Gubacsi úton ez volt a helyzet a délutáni órákban: