Május 30-án ünnepli kétéves szülinapját az autósok parkolóhely-keresését segítő applikáció. A Parkl ezért a fővárosi zárt téri, és az országos utcai parkolási szolgáltatását is ingyenessé teszi egy egyszeri parkolás erejéig csütörtökön, felhasználói fiókonként 2000 forintos keretösszegig az egész országban. Természetesen nem csak a régi ügyfelek élhetnek a lehetőséggel.

A magyar fiatalok által alapított techcég applikációja 2017 decembere óta próbálja egyszerűbbé tenni a Budapesten autózók életét azzal, hogy megmutatja, hol találnak célállomásuk közelében szabad parkolóhelyet. Ha kéri a felhasználó, magától indítja el a telefonra letöltött navigációs rendszert. Érkezés után nincs cetli, az app nyitja a sorompót, majd a mélygarázson belül tovább navigálja az embert a konkrét, szabad helyig. Több parkolóházban külön felfestett helyek is vannak a Parkl használóinak.

Kihajtáskor sem kell automatát használni (hiszen cetli sincs), az app nyitja fel a sorompót, a számla e-mailben érkezik, a regisztrációkor megadott számlaszámról történik a fizetés. Rengeteg nagy, nyilvános parkolóházzal, de társasházak, vagy éppen szállodák mélygarázsaival áll kapcsolatban a rendszer. 2019 tavaszától pedig a felhasználói visszajelzéseknek eleget téve bővítették a szolgáltatásukat, és minden fizető parkolóövezetben lehet már a közterületi parkolást is az alkalmazással fizetni.

Nemrég a Vezess is besegített a Parkl egyik közvélemény-kutatásába, amiből kiderült, hogy mit utálnak a legjobban a Budapesten autózók a parkolásban. Itt olvashatók a részletek.