Járművek és üzemanyag biztosításával járul hozzá a Toyota Motor Hungary annak a közel húsz egészségügyi szakembernek az áldozatos, önkéntes munkájához, akik 2005 óta nyújtanak orvosi ellátást azoknak, akik a leginkább rászorulnak.

A Hajnalfény Orvoscsoport más karitatív szervezetekkel együttműködve végez hiánypótló tevékenységet Magyarország leszakadó településein, valamint a Kárpát-medence magyarok lakta vidékein, de orvosaik ott voltak a Pakisztánban és Indonéziában bekövetkezett földrengéseknél, és megjárták a szumátrai szökőár által sújtott területeket és a háború sújtotta Libanont is.

Az önkéntes orvosokból álló szervezet a kárpát-medencei magyarság szolgálatában a kárpátaljai, a székelyföldi és a moldvai csángó magyarok egészségügyi szűrését végzi, Csángóföldön évente többször is megfordulnak, de a külföldi missziókkal párhuzamosan az általános egészségügyi vizsgálatokat 2009-ben kiterjesztették a magyarországi nyomortelepekre is. Ezen területeken a gyermekek alultápláltsága és a higiéné hiánya általánosnak mondható, a felnőttek nagy részének akár évtizedek óta nincs kapcsolata az egészségügyi rendszerrel, meglévő betegségeikről, illetve azok következményeiről semmilyen ismerettel nem rendelkeznek.

Karitatív orvosokat támogat a Toyota 2

Toyota Hilux alapú mentőautó Pakisztánban (illusztráció)

A Toyota 2019-től az adott célfeladatnak megfelelő járművek (Hilux pickup, Proace személyszállító vagy áruszállító, illetve hibrid személyautók) rendelkezésre bocsátásával, illetve az üzemanyagköltségek szükség szerinti fedezésével biztosítja az orvosok és a szükséges felszerelés helyszínre jutását.