450 ezer indiai rúpia, azaz 1,85 millió forint lesz az induló ára annak a három üléssoros, hétszemélyes autónak, amelynek prototípusát a napokban fotózták le valahol Indiában.

A várhatóan Renault Triber néven forgalomba kerülő modell a parányi városi crossover, a Kwid alapjaira épül – gyakorlatilag a Datsun Go+ valamivel nagyobb presztízsű ikertestvéréről lesz szó.

A várakozások szerint masszív, sportos lökhárítók, szögletes ködfényszórók és LED-es nappali fénnyel szerelt, elegáns lámpatestek határozzák meg a Triber (kódnevén RBC) orrkialakítását, a V-alakú hűtőmaszk követi a márka arculatát.

A hátfal szinte teljesen függőleges lesz, ennek köszönhetően a nem egészen négy méteres autóban hét ülést tudtak elhelyezni – a leghátsók aligha lesznek kényelmesek, és a csomagtartó kapacitás is a nullához közelít majd, ha minden ülést kihasználnak. Ennél is nagyobb kérdés, hogy az 1,0 literes, háromhengeres turbós benzinmotor hogyan birkózik majd meg hét utas súlyával – vélhetően megnövelik a teljesítményét.

Ahogy a Kwid, a vele közös padlóra épülő Triber sem fog eljutni Európába, legalábbis egyelőre nincs napirenden a technika exportpiaci homologizálása.