A Ford Mustang 15 millió körüli árával az egyik legkönnyebben elérhető sportkocsi az egész világon. Épp ezért rengeteg kel el belőle. A tulajdonosok rendkívül sokfélék, nem mindnek van megfelelő ítélőképessége és vezetői tudása, hogy a 400 lóerő feletti autót biztosan kezelje. Ebből aztán az lett, hogy az autós találkozón a tömegbe csapódó Mustang internetes mém lett. Korábban Pécsett történt egy kellemetlen temetői kerítés döntés, most pedig síneken kötött ki egy Mustang.

Bár a baleset részleteiről nem közöltek információkat, azt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nagyteljesítményű autóknál roppant fontos tényező a megfelelő minőségű és hőmérsékletű gumi. Gondoljunk csak a Budapesten balesetet okozó LaFerrarira is, mely tapadást vesztett és villámgyorsan a parkoló autók közé csapódott.

A rendőrség közleménye szerint április 17-én, a reggeli órákban ütközött össze két személyautó a 82-es főút 67-es kilométerszelvényében. A baleset következtében a Ford Mustang az úttal párhuzamosan futó vasúti sínekre zuhant. A baleset következtében egy ember könnyebben sérült meg, akit a mentők kórházba szállítottak.

Az érkező személyvonat szerencsére időben meg tudott állni, de a baleset után a Győr-Veszprém közötti 11-es vasúti vonalon a közlekedés szünetelt, az úton pedig a helyszínelés és a műszaki mentés idején félpályán haladt a forgalom.