A Tennessee állambeli Chattanooga rendőrsége az FBI bevonásával vizsgálja egy bizonyos Daniel Bryant, a helyi Mountain View Chevrolet márkakereskedés egykori értékesítőjének bankszámláit.

Mivel az ügy folyamatban van, a hatóságok nem nyilatkoznak, ahogy a kereskedés vezetője is csak annyit közölt nyilatkozatban: Bryant munkaviszonyát haladéktalanul megszüntették, tettéről nem volt tudomásuk, együttműködnek a nyomozókkal.

A rendőröket állítólag múlt csütörtökön hívták ki egy helyi bankhoz, ahol egy mozgássérült férfi arról számolt be nekik, hogy április elején akarata ellenére elrabolták, és arra kényszerítették, hogy több ezer dollárt kivegyen a bankszámlájáról.

A férfit a közelmúltban munkahelyi baleset érte, amelynek következtében fél oldalára lebénult, illetve egyik lábát elvesztette. A baleset kapcsán jelentős végkielégítésben részesült; ezt követően kisteherautót vásárolt a megnevezett kereskedésben. Április elsején szervizbe vitte autóját, Bryant pedig felajánlotta neki, hogy hazaviszi. Ehelyett azonban elrabolta, és két napon át fogva tartotta a férfit, és arra kényszerítette, hogy több bankfiókban pénzt vegyen fel számlájáról.

Mivel a férfi féltette az életét, engedelmeskedett, és csaknem 200 000 dollárt (57 millió forintot) adott át készpénzben és csekkben Bryantnak, aki egy motelben tartotta őt fogva, elvette telefonját és bankkártyáit, és kokaint adott neki.

Egyelőre nem tudni, hogy Bryantot letartóztatták-e már; az biztos, hogy hivatalos vádemelés még nem történt az ügyben.