A raliban elért sikerekre emlékezve 2013 végén a Volkswagen piacra dobta a Polo legmérgesebb változatát, a Polo R WRC-t, melyből csupán 2500 példány készült. Önmagában sem egy vékonyka gép, hiszen a kis testet azért kellő dinamizmussal viszi a 2 literes, turbós négyhengeres motor, amelyet ebben a modellben 220 lovas teljesítményre és 350 Nm nyomatékra lőttek be. Hozzá hatfokozatú kéziváltót társítottak, amivel ha ügyesen bánik a vezető, akkor 6,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra a háromajtós Polo. A végsebessége 243 km/óra. De ez nem volt elég egyeseknek.

A Wimmer tuningcég vett kezelésbe egy példányt, amelyen komoly izmosítást hajtottak végre. A motor megmaradt a 2 literes TSI, de új turbófeltöltőt kapott, nagynyomású üzemanyagpumpát, új, rozsdamentes kipufogórendszer került alá, valamint intercooler és a motorvezérlő is jól át van írva. A teljes csomag ára 3,3 millió forint, ami meglehetősen sok pénz ha egy Volkswagen Polóra költenénk.

Váratlanul izmos lett ez a tuningolt Polo R 2

Az eredmény persze elég látványos, hiszen a ménes 414 lóerőre gyarapodott, ami mellé 651 Nm nyomaték társul. Elképesztő adatok egy ekkora autóban. Így pedig akár 280-nal is száguldhat már a kis Polo. Azt azonban nem árulják el a Wimmernél, hogy a gyorsulásban ez látványos változást hozott-e. A csomagban akad K&N légszűrő, KW felfüggesztés, és 18 colos BBS felni is 215 széles gumikkal.