Lágy hibriddel újult meg a Volvo XC90 1

Új keréktárcsákkal, megújult színválasztékkal és átrajzolt hűtőmaszkkal folytatja pályafutását az XC90, a Volvo új generációs modellkínálatának első tagja.

volvo-xc-90-l-sek

További újdonság a hatüléses konfiguráció: az eddigi 3, 4 (Excellence), 5 vagy 7 üléses utastér után a jelek szerint mostantól 3×2 üléselrendezéssel is kérhető az autó, ha éppen erre vágyna valaki.

Lágy hibriddel újult meg a Volvo XC90 3

Maradjunk azonban a lényegnél: az új mild hibrid opciónál, amelyet néhány éven belül alapfelszereléssé kívánnak fejleszteni a Volvo minden egyes típusánál.

Lágy hibriddel újult meg a Volvo XC90 4

Ez a ’B’ hajtástechnológia, amely by-wire (tisztán elektronikus) fékvezérlést is kínál, a jelek szerint a T8 hibridekhez is elérhető, ahol 420 lóerőre növelt csúcsteljesítményt és a új akkumulátorokból adódóan 15%-kal hosszabb elektromos hatótávolságot ígér a fejlesztés.

Lágy hibriddel újult meg a Volvo XC90 5

Az XC90 további újdonságai az aktív elkormányzás funkcióval kiegészített City Safety és holttér-információs rendszer (BLIS), az automatikusan vészfékező tolatási holttérfelügyelet, illetve a frontális ütközést enyhítő rendszer, amely az XC60-nál debütált.

Lágy hibriddel újult meg a Volvo XC90 6

Az eddigi Apple Car Play kompatibilitás után mostantól Android Auto és Spotify integrációt is kínál az XC90.

Lágy hibriddel újult meg a Volvo XC90 7

A megújult modell már rendelhető, gyártása májusban veszi kezdetét.