Nagy fogása volt szombaton a román határátkelőknél szolgálatot teljesítő rendőröknek. Ugyanis Csongrád, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében sikerült elkapniuk két Európában körözött, nagy értékű autót.

Kora délután, fél három magasságában a csengersimai határátkelőnél próbálta elhagyni az országot egy 25 éves román férfi egy svájci rendszámú Maserati Levante. Az újonnan 28 millió forintba kerülő szabadidő-autó adatait ellenőrizve kiderült, hogy az a Schengeni Információs Rendszer (SIS) körözési listáján szerepel, így a férfi nem léphetett át a határon. A körözött személyt a Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrsére előállították, a járművet pedig lefoglalták.

Luxusautókat fogott a magyar rendőrség 1

Nem sokkal később Csongrád megyében, Csanádpalotán kaptak el a rendőrök egy másik román férfit, aki az autópályán lévő határátkelőn szeretett volna távozni Magyarországról. Ez azonban nem jött össze, ugyanis az általa hajtott X6-os BMW-t a dán hatóságok körözik, így a rendőrök a csaknem 15 millió forint értékű kocsit lefoglalták.

Luxusautókat fogott a magyar rendőrség 2Luxusautókat fogott a magyar rendőrség 3Luxusautókat fogott a magyar rendőrség 4