1904-ben Damià Mateu és Mark Birkigt a tönkrement La Cuadra autógyár utódjaként alapították meg a Hispano-Suizát, mely valójában spanyol-svájci autógyárat takar. Az első világháború idején repülőgépmotorok gyártásával foglalkoztak, ezt követően visszatértek a földre és luxusautókat kezdek készíteni, aztán a második világháború miatt felszámolták az anyacéget, csupán a francia vállalat maradt meg, mely újra repülőgép alkatrészekkel, valamint fegyverekkel kezdett foglalkozni. Hosszú időre eltűnt, most azonban életjelet adott magáról.

Sőt hamarosan a Genfi Autószalonon látható lesz a Maguari HS1 GTC névre keresztelt szupersportkocsi. Az autó nem teljesen saját elemekből épül, a motor például a Lamborghini Huracánból származó V10-es. Erre azonban két turbófeltöltőt akasztottak, így nagyjából 1100 lóerős teljesítményt hoztak ki belőle. Azt is elárulták, hogy az autó 2,8 másodperc alatt gyorsul majd 100-as tempóra, a végsebessége 380 km/órában korlátozott.

Több mint 1000 lóerővel támad fel a legendás spanyol autómárka 2

Bár eredetileg inkább luxuslimuzinok tartoztak a Hispano-Suiza márkához, most azonban más világ jár és az olyan helyeken, mint Dubai vagy épp London sokkal népszerűbbek az 1000 lóerő körüli szupersportautók.