Nyáron különösen sokszor hallani, hogy a vásárlás idejére autóban hagyott kutyákat ki kell menteni a járművekből a nagy hőség miatt. Egy kutyatartó Tesla-tulajdonos a Twitterre possztolta ki az ötletet, Elon Musk pedig hamar rárepült és meg is érkezett a Kutya mód az esedékes szoftverfrissítéssel. Ez abban az esetben aktiválható, ha az akksik legalább 20%-on vannak és a bekapcsolás után nem csak a klímát tartja bekapcsolva, de a hatalmas kijelzőn is üzenet jelenik meg.

A gazdám hamarosan érkezik, a klíma bekapcsolva – írja a fedélzeti képernyő. Ettől valószínűleg kevesebben fogják hevesen betörni az ablakot a kutyák láttán. Ha az energiaszint 20% alá csökken, akkor a tulajdonos applikáción keresztül kap értesítést.

Ezzel együtt megérkezett a Sentry mód, melyet bekapcsolva az autó bezrása után is működnek az autó körüli kamerák. Amennyiben érzékel valamilyen mozgást, a képernyő kiírja, hogy a kamera felvételt készít. Amennyiben hevesebb behatást, mondjuk a zár babrálását érzékeli a rendszer, akkor teljes fényerőre kapcsolja a kijelzőt és hangosan megszólal a hifi. Hátha ez a váratlan hatás elrisztja a tolvajt.