A társaság 2018-ban ötmillió abroncsot gyártott, a termelés 40 százalékát közvetlenül a belföldi és a nemzetközi autógyáraknak próbálja értékesíteni.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. tavaly befejezte a mesterségesintelligencia-alapú, digitális abroncsgyártó gépeinek telepítését a 2017-ben, 85 milliárd forintos beruházással átadott második gyáregységében.

A Bridgestone Tatabánya tavaly, következő nagyberuházása első ütemeként, 9,2 milliárd forintos befektetéssel egy új, 10 000 négyzetméteres raktárt épített, amellyel 600 000 abroncsra növelte raktárkapacitását. A bővítés részeként elkészült a cég oktató- és látogatóközpontja is.

A cég 2020-ban már 7,2 millió abroncsot szeretne gyártani, amelynek eléréséhez 2019-ben további kapacitásbővítést hajt végre.

A gyárban elsősorban prémiumkategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó- és terepjáró-abroncsok készülnek 230-féle méretben. Az üzemben a Bridgestone márka DriveGuard, Turanza és Potenza termékeit, valamint a Firestone márka Roadhawk, Winterhawk és Destination termékeit gyártják.