Január 18-án, a brüsszeli autószalonon tartja világpremierjét, és februártól már rendelhető is az Opel Zafira új, negyedik szériája.

Kisbusszá nőtt az Opel egyterűje 1

Az Opel verzió megkapja a hármasikrek összes tudását: három karosszériahossz (460, 495, 530 cm), két tengelytáv (293 vagy 328 cm), és akár kilenc ülés bármelyik kivitelben. A legkisebb modell 10 centivel rövidebb a jelenlegi Zafiránál, a legnagyobb pedig majdnem akkora, mint a Vivaro Kombi – ez értelemszerűen azt is jelenti, hogy utóbbi nyilván utód nélkül távozik a kínálatból.

Kisbusszá nőtt az Opel egyterűje 2

Ötszemélyes kivitelben a legkisebb Zafira is másfél köbméternyi rakteret, akarom mondani csomagteret kínál (plafonig rakodva), és ha a harmadik sori üléseket nem csak lehajtjuk, hanem ki is szereljük, már 3397 literrel gazdálkodhatunk – öt utas mellett.

Kisbusszá nőtt az Opel egyterűje 3

Fényűző Lounge kivitel is létezik: a nyújtott tengelytávú verziókhoz három sorban összesen hat, különálló fotel rendelhető, a hátsók összeforgathatók, középre asztalka szerelhető.

Kisbusszá nőtt az Opel egyterűje 4

Gyalogosérzékelő robotfék, távfényasszisztens, head-up kijelző, automata vészhívórendszer, multimédiás rendszer okostelefon-integrációval: mindez elérhető a Zafirához, ahogy a rokonokhoz is.

Kisbusszá nőtt az Opel egyterűje 5

Ami a nagy újdonság lesz, az a tisztán elektromos kivitel: 2021-től akkumulátoros villanybuszként is megrendelhető a Zafira Live.

a videó a hirdetés után indul