Annak idején a Toyota Land Cruiserből faragta legelső szabadidőjárművét a Lexus, és ezt a hagyományt a mai napig ápolja a márka, bár az LX zászlóshajó aktuális generációja tízéves pályafutás után kissé megereszkedettnek tűnik a versenytársak fényében.

Darth Vader járgánya 1

De sebaj, nincs hiányosság, amit egy remek limitált szériával ne lehetne orvosolni. Az LX Inspiration Onyx-fekete fényezéssel, fekete felnikkel, fekete hűtőráccsal és feketített fényszóróburákkal alapozza meg a hangulatot. Sötétek a krómbetétek, az ablakok, minden fekete – valóságos Darth Vader az autó, és valóban, vele van az erő: a 383 lóerős 5,7 V8 benzinmotor maximális nyomatéka 546 Nm, vontatni több mint 3,1 tonnát tudunk.

Darth Vader járgánya 2

Mindössze 500 darabot gyártanak a fekete-fehér LX-ből

Persze csak sötét, de nem gonosz az LX Inspiration: él még benne Anakin Skywalker, belül hófehér a lelke, de még a bőrkárpitja is. Négy klimatizált ülésén jól esik az utazás, a felszereltség hiánytalan, a helykínálat pazar. Illetve dehogy: ha nem volna ekkora böszme nagy jószág, aligha férne el benne komfortosan a 31 centis képátlójú központi képernyő, amelyet érintéssel ugyan nem vezérelhetünk, viszont akkora, hogy akár háromfelé is oszthatjuk rajta a képet, egyszerre több funkciót jelenítve meg.