Néhány módos rajongó nemcsak egyszerűen gyűjti a Ferrarikat, hanem sok esetben különleges színekkel igyekeznek biztosítani, hogy egyedi példányhoz jussanak, melynek értéke az évek során csak jobban növekszik. Aztán van, aki ennél is tovább megy. A Ferrari pedig sosem arról volt híres, hogy félreállt volna egy nagyobb összeg elől, ezért szívesen készítenek teljesen egyedi gépet is. Ilyen az SP3JC névre hallgató példány is.

Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 1
Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 2

Páratlan roadstert alkotott a Ferrari

Páratlan roadstert alkotott a Ferrari

Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 9
Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 10
Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 11
Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 12
Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 13
Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 14
Fotó megosztása:

A Kedves Vevő nevezetű egyén azzal az igénnyel tért be a Ferrarihoz, hogy szeretne egy klasszikus, kétüléses roadstert a Ferrari F12 tdf alapjaira. Ilyet egyébként nem találna a kínálatban, hiszen az olaszok nem készítettek V12-es, nyitott tetős sportkocsit mostanában. A vevőt is az 1950-es és 60-as évek autói inspirálták. Néhány elem megmaradt az F12-esről, más vonalak pedig a 812-ről érkeztek, de alapvetően valóban egyedi építésről van szó. Még a középmotoros Ferrarikra jellemző üveg gépháztetőt is megoldották, ezúttal ugyebár az orron.

Páratlan roadstert alkotott a Ferrari 15

A 780 lovas szívó V12-est igazán szépen csomagolták, a vevő kérése szerint a Pop Art stílusban színezték az autót, ezért fehér alapra kék és sárga minták kerültek, valamint a 3-as rajtszám. Az utastérben szintén ezek az árnyalatok köszönnek vissza. Természetesen az autó árát homály fedi, de abban biztosak lehetünk, hogy többszöröse a kiindulási alapot adó autóénál.