22 tonna acélgolyót szállított az a kamion, amely egy meredek utcára tévedt Seattle városában (Washigton, USA). Miután képtelen volt megmászni az emelkedőt, tolatni kezdett, ám túlságosan felgyorsult, a vezető pedig a fékre lépett – ekkor szabadult el a rakomány egy része.

Az egyenként 90 dekás acélgolyók pattogva gurultak le az utcán, alaposan megrongálva hat személyautót – a bizarr és veszélyes esetről kívülállók, illetve az egyik sértett is készített videofelvételt, utóbbin jól látszik, amint az egyik golyó megrepeszti a szélvédőt.

Szerencsére senki nem sérült meg a golyórohamban. A hatóságoknak több óra alatt sikerült összeszedni az összes golyót; a kamion vezetője ellen eljárás indul, mert nem rögzítette megfelelően rakományát. A helyzet iróniája, hogy a sofőr pontosan azért keveredett a meredek utcára, mert felismerte a problémát, és szeretett volna visszamenni arra a telephelyre, ahol megrakodták járművét, hogy rögzítsék rendesen a golyókat.

A helybeliek szerint korábban is előfordult már, hogy a meredek utcán leesett a rakomány teherautókról, ám az nem okozott ekkora galibát.