Csopak határában közlekedett egy karádi férfi az általa vezetett személygépkocsival 2018. október 20-án 5 óra 10 perc körül. Haladása során egy balra ívelő kanyarban az út jobb oldalán lévő füves területre sodródott, majd az út melletti fás részre hajtott, ahol több fának ütközött és felborult.

Ennek következtében az autó az oldalán az úttestre visszatért és kigyulladt. A járművezető a gépkocsiból kiszállt, a baleset során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, és felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert is fogyasztott, így az orvosi ellátás céljából kórházba szállított sofőrtől további mintavételre került sor.

Ezen kívül a rendőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, mert az eltiltás hatálya alatt állt.

Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, valamint az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak a sofőr ellen a rendőrök.

Részegen, kábultan, vezetéstől eltiltva balesetezett egy férfi Csopaknál 1Részegen, kábultan, vezetéstől eltiltva balesetezett egy férfi Csopaknál 2Részegen, kábultan, vezetéstől eltiltva balesetezett egy férfi Csopaknál 3