Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autót (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Hibás gyerekzár okozhat tragédiát 1

Ford Focus
Gyártás: 2018. április – augusztus
A hátsó oldaajtó zárszerkezetének hibája miatt a gyerekzár nem rendeltetésszerűen működik: a normál vezetés során fellépő rezgések hatására kioldhat a gyermekzár.

Hibás gyerekzár okozhat tragédiát 2

Volkswagen Tiguan / Touran
Gyártás: 2015. április – 2018. július
Nedvesség juthat a napfénytető háttérvilágításának LED-moduljába, ami rövidzárlatot és túlmelegedést, az pedig tüzet okozhat.

Hibás gyerekzár okozhat tragédiát 3

Volvo XC40
Gyártás: 2018. június 20-21.
A hátsó üléstámla reteszelő mechanizmusának hibája miatt intenzív lassítás esetén előre billenhet a háttámla, az utastérbe hatoló csomagok sérülést okozhatnak.

Hibás gyerekzár okozhat tragédiát 4

Peugeot 4008
Gyártás: 2014. július – december
A nem megfelelő fékdugattyú alkalmazása miatt elromolhat a hátsó féknyereg szabályozó mechanizmusa, így a rögzítőfék rosszul vagy egyáltalán nem működhet.

Hibás gyerekzár okozhat tragédiát 5

BMW X3 / X4
Gyártás: 2018. április – június
A hátsó féknyereg dugattyújának hibás bevonata gátolja a dugattyú működését, ennek következtében romlik vagy akár meg is szűnhat a fékteljesítmény a hátsó tengelyen.

Hibás gyerekzár okozhat tragédiát 6

BMW X6
Gyártás: nincs információ
A hátsó kerékcsavarokat nem megfelelő erővel húzták meg, azok idővel lelazulhatnak és eltörhetnek, ami a kerék leválását eredményezheti.