2018-at írunk, egyetemre járnak azok, akik az ezredfordulón születtek. Vajon ők mit tudnak kezdeni az olyan hagyományos értékekkel, minőséggel, technológiával, kézműves munkával, ami naggyá tette a Bentley-hez hasonló autógyártókat?

A kérdés nem költői: a Bentley a brit királyi képzőművészeti egyetem (RCA) diákjait kérte fel, hogy képzeljék el, milyen lesz a brit luxus 2050-ben. A kérdés túlmutat az autóiparon, de természetesen az automobil áll a figyelem középpontjában.

Így néz ki a jövő Bentley-je? 1
Így néz ki a jövő Bentley-je? 2

Így néz ki a jövő Bentley-je?

Így néz ki a jövő Bentley-je? 9
Így néz ki a jövő Bentley-je? 10
Így néz ki a jövő Bentley-je? 11
Így néz ki a jövő Bentley-je? 12
Így néz ki a jövő Bentley-je? 13
Így néz ki a jövő Bentley-je? 14
Fotó megosztása:
Így néz ki a jövő Bentley-je? 15

Egy másik rajzoló szerint maga a belső égésű motor lesz a luxus, és az, ha magunk vezethetünk – és ezért az autó mechanikus elemeit közszemlére kell tenni, hogy akadálytalanul gyönyörködhessünk az elavult csodában.

Így néz ki a jövő Bentley-je? 16

Egy harmadik álmodó szerint az autó, mint olyan, teljesen eltűnik, helyette fenntartható transzkontinentális utazójárművekkel fogunk közlekedni, és ezzel teljesen lényegtelenné válik, hogy a világ melyik pontján élünk.

Így néz ki a jövő Bentley-je? 17

A huszonnégy pályamunkából kiválasztott négy terv közül az utolsó a hagyományos brit eleganciára és etikettre helyezte a hangsúlyt, a ki- és beszállás művészetét elemezve az önjáró gépkocsik korában.