Amikor tényleg csak a sebességlassítás, a balesetmegelőzés a cél, akkor azt nem csak a csekkek küldésével lehet elérni, hanem egy sofőrök figyelmét felhívó táblával, akcióval. Esetleg kamu rendőrökkel, bábukkal.

Ahol nagy az átmenő forgalom, ott működhet a dolog, nyilván a helyiek hamar rájönnek a trükkre, de aki először találkozik őrmesterbábuval, az garantáltan lassítani fog. Most Kőröstetétlen belterületén videóztak le egy ilyen álrendőrt, a hatás egész valós, hiszen nem papírból kivágott lapjárőrről van szó, hanem 3D-s bábról, háromlábúval kiegészítve, amire a traffipaxra megszólalásig hasonlító doboz került.

Ez mekkora!!

Közzétette: Szerencsés Szabolcs – 2018. szeptember 27., csütörtök

Vannak hazai példák…

2011-ben a baleset-megelőzési program keretében a 4-es számú főút mentén Szajol és Törökszentmiklós között helyezett ki a rendőrség egy pléhből készült járőrkocsit. További két pléhrendőr és -rendőrautó pedig a baleseti statisztikák második helyén álló 32-es főút mentén, Jászalsószentgyörgy és Pusztamonostor belterületén kapott helyet.

A kétdimenziós Ford Focus-járőr csak két hónapig szolgált, pár enyves kezű tolvaj felfedezte, hogy könnyű préda, és ellopták a helyszínről.

Trükkös traffipaxot vetettek be Magyarországon 1

Székkutason hajszárítóval imitáltak traffipaxot, hogy lassításra bírják az autósokat. A 47-es főút mellett zajló akció bevált, a hajszárító miatt a sofőrök lassítottak. Azt hitték, traffipax.

Trükkös traffipaxot vetettek be Magyarországon 2

A műfaj leghíresebb képviselője a szarvaskői bábrendőr, ami elég régóta teljesít szolgálatot. A rendőrruhába bújtatott bábu nem egy valódi traffipax mögött áll, régebben egy öreg Sokol rádió, a legutóbbi képeken pedig egy szintén öreg tévé töltötte be a kamu sebességmérő szerepét. A polgármester azt szeretné, ha időnként valódi rendőr váltaná fel a bábut és traffipax a kiszuperált rádiót, így az átutazók nem tudnák pontosan, mikor mérik a sebességet.

Trükkös traffipaxot vetettek be Magyarországon 3