A Ford 2025-re több mint ötven új modellt tervez bevezetni Kínában, ennek a programnak a részeként kerül most piacra a Territory.

Teljesen digitális műszerfal, dupla USB-csatlakozó, sávelhagyásgátló funkció, parkolórobot, hangvezérlés, adaptív tempomat: a Ford újdonsága a kor minden elvárásának megfelelően felvértezve kerül hamarosan a kínai vásárlók elé.

A cég helyi vegyes vállalati partnerével, a Jiangling Motors Corporationnel közösen kifejlesztett modellt ennek ellenére megfizethető autónak szánják, amellyel fiatal családokat, valamint a tengerparti, tehetősebb városok lakossága helyett az ország belső területeinek vásárlóit célozzák meg.

Még egy szabadidőjármű a Fordtól 1

Ehhez képest kifejezetten modernek a hajtásláncopciók is: a szokásos benzinmotor mellett lesz egy 48 voltos mild hibrid verzió, valamint egy plug-in hibrid is. A műszaki részletek még nem ismertek.

A középkategóriás SUV műfaja meglehetősen népszerű a kínai piacon. 2012 és 2016 között évi 38 százalékos növekedést produkált a szegmens; a kereslet jelentős részét azonban helyi gyártók elégítették ki.