Szerdától a benzin és a gázolaj ára is csökken – tudatta a Holtankoljak.hu. Mint az oldal közölte, a benzin esetében a csökkenés mértéke bruttó 3 forint, míg a gázolaj ára bruttó 2 forinttal változik lefelé. Így a benzin átlagára újra 400 forint alá csökken, 399 forint lesz, a gázolaj átlagára pedig 408 forintra változik.

Az elmúlt egy évben masszívan emelkedett az üzemanyagok ára, hiszen tavaly nyáron 340 forint körüli áron kínálták a benzin és a gázolaj egy-egy literjét is. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Csökken az üzemanyagok ára 1

Nem csak hazánkban érezhető a magas üzemanyagár, például Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke is komolyan foglalkozott az utóbbi időben a kérdéssel, azzal vádolta meg a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC), hogy az mesterségesen magasan tartja az árakat. Ha sikerül nyomásgyakorlásával elérnie a termelés fokozását, az az olajárak csökkenését és talán az üzemanyagárak csökkenését is magával hozhatja.