Nem sokon múlott, de ennek a Fordnak a tulajdonosa bizonyára sokat csuklott a tegnapi nap folyamán, amikor a figyelmetlen parkolása miatt a 17-es villamoson utazók szívtak. Az esetet Vitézy Dávid tette közzé a Facebookon. Korábban is rengeteg ilyen eset történt, amit a németek igazán fájdalmas módon oldottak meg, amit ő is megemlít a posztban:

“Ilyen az, amikor egy hülye leparkol és miatta több ezer ember szív: emiatt az egy autós miatt állnak sorban egymás mögött a Budai Fonódó villamosok. Épp most kellett leszállnunk az egyik 17-esről. Teljesen egyetértek a német joggyakorlattal: ilyenkor minden okozott kárt be kellene hajtani az autóson – sajnos itthon ennek nincs meg a jogszabályi háttere. A minimum az lenne, hogy a közérdekű üzem megzavarása miatt eljárás indul.

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság – az amúgy BKK-val közösen még 2012-ben vett – kék villogós célgéppel épp akkor ért ki, hogy elszállítsa, amikor a tulaj megjött. A közterület-felügyelők így még épp elkapták, a villamosok pedig újra járnak kb. fél óra leállás után.

Akit érdekel az autó rendszáma, az Vitézy Dávid eredeti Facebook-posztjában megtalálja.