Alessandro Pier Guidi és James Calado az AF Corse színeiben tavaly egyéniben és csapatban is megnyerte a WEC hosszú távú világbajnokságot, 51-es rajtszámú versenyautójuk pedig most egy limitált kiadáshoz állt modellt.

A Le Mans-i 24 órás versenyre időzített leleplezés viszonylag keveseket érint: a különleges autót kizárólag a gyárral szerződött privát versenyzők vásárolhatják meg, éppen ezért árat és darabszámot sem közölt a márka.

Ünnepi különkiadás a Ferraritól 1

Az autót kívülről a 488 GTE versenyautó hangulatában az olasz trikolor díszíti, az orrán PRO felirat hirdeti a géposztályt, amelyben diadalmaskodott a Ferrari; a képet a világbajnoki koszorú teszi teljessé.

A bemutatott autót az 51-es rajtszám díszíti, de a vásárlók ezt lecserélhetik saját rajtszámukra, ha úgy látják jónak.

Az elülső aerodinamikai csatorna matt fekete festést kapott, a diffúzor lakkozott, nyers karbon elem.

Ünnepi különkiadás a Ferraritól 13

Az autó négyféle színben kapható, ezek elnevezése mind a motorsport világát idézi: Rosso Corsa, Blu Tour De France, Nero Daytona és Argento Nürburgring.

A belteret fekete Alcantara borítja, akárcsak az üléseket; a perforált üléshuzatot az olasz zászló díszíti, ahogy a váltófüleket és a padlószőnyegeket is. A kormány tövében visszaköszön a kívül felfestett rajtszám, de van sorszámozott plakett is, ahogy kell. A küszöböt szénszálas panel burkolja, minden karbon elem matt kivitelű.

Ünnepi különkiadás a Ferraritól 14

A hajtáslánc nem változott: az autót az év motorja hajtja 720 lóerős.