A BMW és a Toyota közös fejlesztésében megvalósuló új roadster, a BMW Z4 közvetlen elődjével, a jelenlegi szériával ellentétben vászontetőt kap – ez az egy lényeges információ máris konkrétumnak tekinthető az új modellel kapcsolatban.

A gyár tesztpályán készített fotósorozata egyébként az induló szériában a csúcsot képviselő M140i modellről készült: a leendő Z4M (esetleg hagyományos nevén M Coupé) alatt elhelyezkedő modell háromliteres, hathengeres motort, adaptív felfüggesztést és részlegesen önzáró differenciálművet kap, de ebben nincs semmi újdonság. Az M240i 340, a 440i M Sport pedig 326 lóerőt teljesít; a Z4-es vélhetően mindkettőnél erősebb lesz.

Gyári kémfotókon suhan a vadonatúj BMW Z4 2

Néhány szerencsés amerikai újságíró már vezethette az autó prototípusát, tőlük tudjuk, hogy a vászontető 10 másodperc alatt nyílik és záródik, legfeljebb 50 km/óra sebességig; a tekintélyes méretű, 355 literes csomagtartó nyitott és zárt tetővel ugyanakkora marad. A tengelytáv csökken, a nyomtáv viszont nő, ahogy a teljes hossz is, ugyanakkor a menetkész tömeg nem változik, köszönhetően az alumínium merevítésekkel szerelt, az elődénél 20 százalékkal szilárdabb karosszériának.