Az Európai Bizottság hétről hétre közzéteszi azt a listát, amelyen az Unió tagországaiban frissen visszahívott tartós fogyasztási cikkek – köztük az autóipari visszahívások is – szerepelnek. Az alább leírtak természetesen csupán vázlatosan ismertetik a problémák jellegét; ha felmerül a gyanú, hogy autót (motorod, traktorod, buszod…) érintett, mindenképp fordulj a forgalmazóhoz, ilyen esetekben ő a tuti tudás forrása.

Nyissz, levágja az ujjadat a luxusautó ablaka 1

Citroën C-Crosser (Gyártás: 2007. április – 2012. április)
Peugeot 4007
(Gyártás: 2007. április – 2012. július)
Az első szélvédő ablaktörlőjének motorja a szellőzőréseken keresztül beázhat és meghibásodhat; a működésképtelen ablaktörlő balesetveszélyt idézhet elő.

Nyissz, levágja az ujjadat a luxusautó ablaka 2

Renault Master
(Gyártás: 2015. február – 2016. december)
A motor fedélzeti diagnosztikai rendszerét rosszul programozták, ami azt eredményezheti, hogy a motor nem megfelelően működik.

Nyissz, levágja az ujjadat a luxusautó ablaka 3

Suzuki Celerio
(Gyártás: 2018. január – március)
Az első ülésekbe beépített oldallégzsákok egyes alkatrészei hibásak, így balesetben nem garantálható a légzsák megfelelő működése.

Nyissz, levágja az ujjadat a luxusautó ablaka 4

Mercedes-Benz E-osztály
(Gyártás: 2017. április-október)
Az első oldalajtók tömítése nem zár tökéletesen, víz juthat az ajtó belsejébe, ami károsíthatja az ajtón elhelyezett kezelőpanelt. Megszűnhet az elektromos ablak becsípődésgátló védelme, vagy rövidzárlat és táz keletkezhet.

Nyissz, levágja az ujjadat a luxusautó ablaka 5

Suzuki GSX-R125, GSX-S125
(Gyártás: 2016. december – 2018. március)
A motorblokk elülső rögzítőcsavarjai kilazulhatnak, ami a motorváz törését és a jármű irányíthatatlanná válását eredményezheti.

Nyissz, levágja az ujjadat a luxusautó ablaka 6

EvoBus Tourismo
(Gyártás: 2016. augusztus – 2018. március)
A konyha felülete nem teljesíti az UN-ECE R21 által előírt ütéscsillapítási normákat. Baleset esetén súlyos fejsérülés veszélyezteti azokat az utasokat, akik közvetlenül a konyha mögötti üléssorokon utaznak.