Mint arról már korábban beszámoltunk, súlyos buszbaleset történ Budapesten  2018. május 29-re virradó éjjel. Egy külföldi rendszámú jármű a gyorsforgalmi úton a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. Az MTI fotó-összeállítást közölt a balesetről.

Megrázó képek a súlyos pesti buszbalesetről 1

Tűzoltók dolgoznak egy összeroncsolódott emeletes autóbusz mellett a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármű a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunak rohant. Az elsődleges információk szerint a balesetben többen megsérültek. A munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az ütközés során a Setra típusú autóbusz teteje leszakadt a magasságkorlátozó letarolta  felső szintet.  A Katasztrófavédelem szerint az ukrán rendszámú autóbuszban közel ötvenen utaztak, húszan könnyebben, nyolcan pedig súlyosan sérültek meg.

A balesetet az okozta, hogy a buszsofőr nem vette észre a magasságkorlátozó táblát, mely 3,65 méteres maximumot ír elő. A jármű azonban ennél 35 centivel magasabb, így a  hiba végzetesnek bizonyult.