Fékezés nélkül hajtott bele az út szélén várakozó Mercedes B-osztály típusú taxiba a Szombathely felé tartó Fiat Punto típusú személygépkocsit vezető nő. Az autó vezetője információk szerint nem vette észre a lehúzódott taxit és ezért hajtott a bal hátuljába. A 112press szerint a taxis váltóhiba miatt kényszerült megállni az úton, elakadásjelzőjét bekapcsolta és éppen ki akart szállni, hogy az elakadásjelző háromszöget kitegye az útra. Erre azonban már nem volt ideje, szerencsére nem sérült meg a balesetben.

Az ütközéstől a fiat felborult, a Mercedest pedig az út mellett lévő szántóföldre lökte. A Fiat Punto négy utasa megsérült, közülük egy embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Az autó vezetője nem fogyasztott alkoholt, a négy utasból hárman használtak biztonsági övet.

Teljes útlezárás mellett zajlott a helyszínelés hétfőn hajnalban a 86-os főúton, Balogunyom és Szombathely között. Egy német rendszámú Fiat tartott a vasi megyeszékhely felé, az autót vezető fiatal -információink szerint magyar- nő nem vette észre az út szélén lehúzódva álló Mercedes taxit és fékezés nélkül nekihajtott a bal hátuljának.

A rendőrség teljes útzár mellett végezte a helyszínelést május 21-én, hétfőn, a hajnali órákban.

Képeken a 86-oson történt baleset 2